Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Brunello di Montalcino "Nastagio" 2015 | Col d'Orcia

€ 59,40 (inclusief btw 21%)
Omschrijving

100% Sangiovese

Fruitig, met hints van rijpe kersen in combinatie met aroma’s van kruiden
In de mond een zeer goede structuur, volledige en aanhoudende. Zacht met rijpe tannines, lange aangename afdronk en sappige nasmaak.

Domein
Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”. Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant.De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino.Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano.Eén van de kenmerken van een werkelijk goed wijndomein is dat het ook fantastische wijnen weet te produceren in mindere oogstjaren. Dat doen zij onder meer door de opbrengst per wijnstok terug te brengen zodat een hoog kwaliteitsniveau garandeert is.Col d'Orcia werkt al vele jaren met bijzonder veel aandacht voor de natuurlijke omgeving in hun wijngaarden. Om deze reden hebben ze vanaf 2010 de beslissing genomen om het proces te starten om biologische certificering te behalen en daarmee de grootste biologische wijnmakerij in heel de Toscane te worden. Sinds augustus 2010 wordt het hele landgoed inclusief wijngaarden, olijfgaarden, bouwland en zelfs het park en de tuinen uitsluitend bewerkt volgens de richtlijnen die horen bij biologische landbouw. Met trots kunnen ze zichzelf dan ook legitiem omschrijven als een biologische oase in Montalcino.

Vinificatie
Gisting op de schil gedurende ongeveer 18-20 dagen, bij gecontroleerde temperatuur onder 28 ° C en in 150 hl brede en ondiepe roestvrijstalen tanks. Deze zijn speciaal ontworpen en gebouwd om de tannines en kleur te laten excelleren.Rijping: 4 jaar, waarvan 3 in 25-50 en 75 hl eiken vaten uit Slavonië en Allier, gevolgd door minstens 12 maanden verfijning in flessen die bij gecontroleerde temperatuur zijn opgeslagen.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.