Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Condrieu 2020 | E. Guigal

€ 66,70 (inclusief btw 21%)
Omschrijving

100% Viognier

Een zeer intense neus met aroma's van bloemen en fruit (perzik, abrikozen en citrus). De aanzet is verfrissend en romig. De afdronk is rijk, weelderig en lang. Al met al een romige en vlezige wijn, doch elegant en delicaat.

Domein
Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld.Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten.Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces vande wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passievoor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.

Bodem
De bodem waar de wijnstokken op aangeplant staan, is zeer gevarieerd en bestaat onder andere uit zandsteen en graniet.

Leeftijd
De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar oud.

Opbrengst
De gemiddelde opbrengst is 42 hl/ha en er worden jaarlijks 110000 flessen geproduceerd.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel en wordt erg streng geselecteerd.

Vinificatie
De fermentatie vindt plaats op lage temperaturen in roestvrijstalen vaten en 1/3 deel nieuw houten vaten. Na de fermentatie ondergaat de wijn een malolactische gisting en een rjping in barriques (100% nieuw hout!).

Lekker bij
Lekker als aperitief, maar ook lekker bij ganzenlever, roerei met truffel, schaal- en schelpdieren, delicate visgerechten.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.