Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Côte Rôtie "Brune & Blonde de Guigal" 2018 | E. Guigal

€ 66,10 (inclusief btw 21%)
Omschrijving

96% Syrah en 4% Viognier

Donker robijnrode kleur. In de neus aroma's van kruiden, rode bessen en delicate aroma's van hout. In de mond ronde tannines en versmolten aroma's van frambozen, bramen en vanille. Een mooi evenwicht tussen zuren en tannines die de langdurige rijpingop hout verzacht.Donkere, robijnrode kleur. De neus geurt naar kruidenaroma’s, toetsen van rode vruchten en delicate houtaroma’s. De wijn heeft ronde tannines, die in de mond versmelten met aroma’s van frambozen, braambessen en vanille.Hij behoudt een perfect evenwicht tussen een bijna onmerkbare zuurtegraad en de tannines, die de wijn langer houdbaar maken. De langere afrijping op hout geeft hem een zachter karakter.

Domein
Guigal is de pionier wat betreft de "single vineyards" in Côte Rôtie. Uit zijn drie bekendste wijngaarden "La Landonne", "La Mouline" en "La Turque" komen de meest gewilde en befaamde wijnen van de wereld.Het Guigal verhaal start in 1924, als Etienne Guigal als 14 jarige begint te werken in de kelders van Vidal Fleury. Tegen 1946 is hij reeds enige tijd keldermeester en vind hij het tijd worden om een eigen bedrijf op te richten.Dat geschiedde in Ampuis, gelegen in het hart van de appellatie Côte Rôtie. In 1961 voegt zoon Marcel zich bij het bedrijf. Hij heeft de huidige leiding bij Guigal en zijn zoon Philippe, 3e generatie, is verantwoordelijk voor het productieproces vande wijnen. Guigal maakt "simpel" wijnmaken geniaal. Ze werken volledig organisch in de wijngaarden, hanteren lage opbrengsten en er vindt geen interventie in de kelders plaats. Kort samengevat wordt er gewerkt met respect voor de natuur en passievoor de wijn. Naast de "La, La, La" wijnen zijn Côte Rôtie "Château d'Ampuis", Condrieu "La Doriane" en de L'Ermitage "Ex Voto" nog enkele kroonjuwelen van het domein.

Bodem
De wijngaarden zijn aangelegd op steile terrassen. De bodems zitten vol leisteen en kalkzandsteen op de Côte Blonde en ze zijn rijk aan ijzeroxide op de Côte Brune.

Leeftijd
De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar oud.

Opbrengst
Een rendement van 37 hl/ha.

Oogst
De oogst gebeurt volledig manueel.

Vinificatie
Regelmatige onderdompeling van de schillen en het vruchtvlees in het sap en fermentatie onder gecontroleerde temperatuur in gesloten roestvrijstalen vaten gedurende bijna drie weken.Rijping van minimaal 36 maanden op eikenhouten vaten waarvan 50% nieuw hout.

Lekker bij
Gaat zeer goed samen met wild, rood vlees en kazen.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.